Kukoricás, tejfölös lepény

Kevés idő, kevés pénz, kevés odafigyelés szükségeltetik hozzá, tehát tökéletes, ha  másnap kiselőadást kell tartanom egy szakszövegből az egyetemen és a kedvenc csizmámat is vissza kell szerezni a cipőbolt helyes kismanóitól, akik megjavították nekem.

Hozzávalók:
A focaccia tésztához:
0,5 kg liszt
2,5 dkg friss, vagy egy zacskó szárított élesztő (7g)
3 dl melegvíz
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
egy kevés bors
fokhagyma

egy kis konzerv kukorica
1 kis pohár tejföl


Bedagasztjuk a focacciánál leírt módon a tésztát, majd ha megkelt, belegyúrjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Ha ragacsos lenne így is a tészta, adunk hozzá még egy fél marék lisztet. Lepényeket formázunk belőle és a tetejét lekenjük fokhagymás, tejfölös, sós, borsos kulimásszal. Érdemes vastagabbra hagyni a tésztát, kb. 1 cm vastagra, így nem szárad ki napokon keresztül sem. (A maradék kukoricával még megszórhatjuk a tetejét.)

Finom volt magában is, vöröslencse főzelékhez is... 2 napig tartott, 2 nagy gáztepsinyi lett belőle, 8-10 nagy szelet.

20 perc és kb. 400 forinttal lehet számolni, ha mindent szükséges hozzá megvenni és nincsennek otthon kreatívan felhasználható maradékok.

Címkék: ,