Karamellás alma - Halloween 2013 :)

15 perc alatt könnyen összedobható, majszolnivaló édesség: savanykás alma ropogós karamellával :)

Hozzávalók 6 főre:
6 db savanykás alma
25 dkg cukor
1 teáskanál margarin, vaj
ízlés szerint durvára tört: dió, mogyoró, csokoládé, cukorka
ételszínezék

Az almákat forró víz alatt átmossuk, hogy a rajtuk lévő viasz ne nehezítse a dolgunkat. Szárazra töröljük őket és két hurkapálcát, vagy egy vastagabb pálcát szúrunk a közepébe. A cukorkát, mogyorót, csokit durvára vágjuk és egy alufólián vagy tálcán elterítjük.
A cukrot és egy kevés vajat közepes lángon folyékony karamellává olvasztjuk. A vajból tényleg elég ennyi: ha túl sokat teszünk hozzá, le fog folyni az alma oldalán, ha túl keveset, beletörik a fogunk... Ha már közel jó a karamell, tehetünk hozzá egy kevés zselés ételszínezéket, nálam piros almák készültek.
Innentől gyorsan kell dolgoznunk! Az almákat a pálcánál tartva, az edényt megdöntve megforgatjuk a karamellben, majd gyorsan meghempergetjük a kiválasztott édességben és egy muffinpapírban tálcára ültetjük.
Körülbelül 5-10 perc múlva ehető is: az almán hamar megdermed a vékony karamellréteg. Fejenként egy alma bőségesen elegendő általában.

A képért elnézést, későn derült ki, hogy minden képkészítő eszköz lemerült, csak a telefon maradt. :)

Címkék: , ,