Duplán csokis parfétorta erdei gyümölcs öntettel

Eredetileg Dolce Vita receptje alapján, amiről PiciJucinál olvastam: itt!

Egy lépésnyit egyszerűsítettem rajta a kevesebb mosogatnivaló kedvéért, de annyira egyszerű és gyors és hűsítő édesség, hogy el sem lehet mondani. Tartottam tőle, hogy a fagyasztás ellenére túl édes lesz a két tábla csoki és a cukor, ezért egy marék fagyasztott erdei gyümölcsöt felforraltam, villával szétnyomkodtam és elkevertem néhány kanál tejjel. Öntet nélkül is jó volt, de egyikből sem maradt.


A felsorolt előnyök mellett érdemes megjegyezni, hogy egy fél kilónál is nagyobb parfétorta lett belőle, legalább 10-12 szelet, és elég volt belőle fejenként egy adag! :)

Hozzávalók:
3 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
3 dl tej
1 tábla fehér csokoládé
1 tábla étcsokoládé
2,5-3 dl habtejszín (30%-os zsírtartalom, a főzőtejszíné alacsonyabb)

A tojás sárgáját fehéredésig, világosodásig keverjük a cukorral egy lábosban, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet és közepes lángon, sűrűn kavargatva, puding állagú krémmé főzzük. Ez 10-15 percet vesz igénybe, ez alatt kibélelhetünk egy őzgerinc vagy kenyérformát folpackkal.
Ha a krém besűrűsödött, akkor elfelezzük, az egyik részbe mehet a fehér, a másikba az étcsokoládé kockára törve. A forró krémben hamar elolvad, elkeverjük, majd kihűtjük.
Ha már teljesen lehűlt a hűtőben, akkor felverjük a tejszínhabot, elfelezzük és hozzákeverjük a krémekhez. A fehér csokoládés habbal félig töltjük a kifóliázott formát, legalább egy órára mélyhűtőbe tesszük, csak utána öntjük rá az étcsokoládés masszát. Érdemes egy éjszakára békén hagyni, hogy alaposan megfagyjon.
Tálaláskor nem kell korábban kivenni a hűtőből, a zsíros tejszínnek köszönhetően jól szeletelhető, krémesen olvadó édességet kapunk. Igény szerint 10 perc alatt a fentiek szerint összedobható hozzá egy savanykás-gyümölcsös öntet, de akár csokoládéforgáccsal, friss gyümölccsel is kínálható. (Édesszájúaknak: épp elég tömény ahhoz, hogy ne csak egy óráig tartson, gyors szeletelés mellett, hogy meg ne olvadjon, néhány napig kibírja a fagyasztóban.)


Elkészülési idő: 12 óra, munkaidő: 25 perc, költség: 1000-1200 Ft.

Címkék: ,