Krumplis pogácsa

Régebben már céloztam rá, hogy a bevásárlólistám finanszírozása az utóbbi időben kissé bonyolulttá vált, így aztán kényszerű szénhidrát-diétán éljük napjainkat... :D Ezért igyekszem a legjobbat kihozni a helyzetből, ezzel a recepttel biztos, hogy sikerrel, mivel a felénk járó barátoknak, kollégáknak is ízlett.
Imádom készíteni és enni is. Nagyon gyors, egyszerű recept, direkt ezért tartok otthon egy kevés disznózsírt, azzal az igazi. Tökéletes a megmaradt krumplipüré felhasználására!
Hozzávalók kb. 70-80 darab apró pogácsához (kb. 4 cm átmérővel)
60 dkg főtt krumpli
30 dkg liszt
3 evőkanál zsír
1 evőkanál só

A főtt krumplit összetörjük, elkeverjük a liszttel, megsózzuk, megfűszerezzük. A zsírt megolvasztjuk, felforrósítjuk, majd ráöntjük a keverékre. Lisztes deszkán ujjnyi, körülbelül 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Én félidőben megszoktam fordítani, mert alulról borzasztóan süt a sütőm, így a teteje is megpirul egy kicsit, nem lesz vastag talpa.

Apró, puha, falnivaló pogácsák lesznek belőle.

Címkék: ,