Beszámoló és glazúr

Az elmaradások oka, hogy berántott a gépszíj szeptemberben. Ennek ellenére, jelentem, élek, a tavalyi zombi-állapotok sehol nincsenek! Tartom a lépést a munkahelyen, az egyetemen és érdemben tudok foglalkozni a körülöttem levőkkel, sőőőt még a lakás is egyben van! : )

A hétvégén ünnepeltem a születésnapom. Szombaton a családommal, nagy ebéddel, tortával, régi kacatok és könyvek közti kutakodással és némi anyuval töltött idővel, szombat este egy-két baráttal, akik elfelejtettek koncertre menni és ráértek, vasárnap pedig Lesivel egész nap! :) Vettem magamnak egy gyönyörű fekete magassarkút, két napja csak tortát és franciasalátát eszek... :)


Anyutól lúdlábtortát kaptam, de megvárt a csokoládébevonat elkészítésével. Az első glazúr-kezdemény, félig meddig improvizálva...

Bevonat:
1 dl víz
15 dkg cukor
1 teáskanál zselatin
10 dkg 70%-os étcsokoládé (kakaóbab törettel: ezért lett egy kicsit pöttyös...)

A cukorszirupban elkevertem a zselatint, felmelegítettem. Levettem a gázról, lehűtöttem annyira, hogy kézzel még forrónak érezzem és belekevertem a csokoládét. Amikor felolvadt, felmelegítettem újra egy kicsit, majd az egészet ráborítottam a tenyeremen tartott tortára és körbeforgattam, hogy mindenhol lefolyjon rajta. Az oldalán végül késsel simítottam el, de a tetejét szép egyenesen bevonta. (24 cm átmérőjű torta volt)

Címkék: , ,