Egyszerű, igazi nyári leves, amit bárki összedobhat fél óra alatt!
Hozzávalók:
0,5 kg meggy
1, 5 liter víz
2 dl tejszín
2 teáskanál keményítő
3-4 evőkanál cukor
fahéj
szegfűszeg
szerecsendió
szárított citromhéj
A meggyet kimagozzuk, kézzel alaposan összenyomkodjuk: így biztosan nem marad benne mag. A vízzel és a fűszerekkel forrásig főzzük. A keményítőt kikeverjük egy kevés tejszínnel csomómentesre, majd a többi tejszínt is hozzáöntjük. A forró levesből egy-két evőkanálnyit elkeverünk a tejszínben a hőkiegyenlítésért, ezután belekeverjük a levesbe az egészet és még egyszer felforraljuk. Kihűtjük, behűtjük, kanállal tálaljuk: a siker garantált.
Éjfél körül álltam neki megfőzni, így a hajnali kétórás fotóval nem büszkélkednék, de remek színe lett:
Étcsokoládéval összeragasztott, karamellával díszített tetejű palacsintatoronnyal ettük.
Címkék: leves