A torta-projekt előkészületei avagy "mihogykészül"

Egy kommentben sok tortát ígértem: meglesz! A talányos elnevezésű torta-projekt ugyanis anyukám barátnőjének születésnapját takarja. Később majd kifejtem, most annyit, hogy eszméletlenül fontos ember az életemben és azt szeretném, ha ez a születésnap tökéletes lenne.
http://media.cakecentral.com/gallery/630952/normal_1303983198.JPG
Meglepetés születésnap lesz,  az ajándék pedig a vágyott hőlégballonos repülés. Meredeknek tűnhet,  de nagyon szeret repülni az ünnepelt és biztosan ismeritek az  "ezt még kipróbáltam volna, de már mindegy..." -sóhajokat, ugye? :) Rengeteg vendég lesz, minden kedves ismerősét meghívtuk.

http://media.cakecentral.com/modules/coppermine/albums/userpics/18699/band_cake2.jpg
Ilyen léptékekben gondolkoztam a tortáról is. Az évek számáról nem ejtünk szót, húsz évnél minden nő megáll. Tehát "húszéves" torta készül, négy darab. Szögletes torták lesznek, a négy kicsi alkot majd egy nagyot.
A tervezgetésnek egyetemi jegyzetek látták komoly kárát: egy hónapja skiccelek, tanulok, eszközöket válogatok,videókat nézek, ízeket kombinálok. A környezetem még viseli.
Ebben a postban összegyűjtöttem a szükséges technikákat, kellékeket, anyagokat, recepteket, amiket a torták elkészítéséhez felhasználok, hogy ne legyen egy giga bejegyzés a vége.

Nagyon sok blog foglalkozik a témával, éjszakákat töltöttem a böngészéssel és amelyek igazán hasznosnak bizonyultak, azokat kiválogattam.
Házi marshmallow fondant borítja majd a tortákat, Cserke után, ez már szerepelt a blogon.

Forrásaim:
Kiskukta blogja: tortalap, fondant rózsa készítése, dekorötletek
Edit tortasulija: a torta vajkrémmel való bevonása, szögletes torta fondanttal való beborítása, fondant masni készítése, tanácsok haladóknak: tortafaragás, emeletes torta részeinek egymásra helyezése, dekorálás
Gabriella kreatív konyhája: magas tortalap, a torta betöltése

Szerintem ezek a technikák nem igényelnek külön eszközparkot, de csak egy délutánom lesz a négy torta megsütésére és dekorálására, ezért tempósan kell haladnom. Eredetileg drótból akartam virágformát hajtani... Bár ketten segítenek majd a lebonyolításban, valószínűleg a desszertmester.hu-ról vásárolok majd:
virág formájú kiszúrókat, marcipán modellező szettetégszínkék és világoszöld ételfestéket.

A többi színt erdei gyümölcslével (rózsaszín), kakaóval (sötétbarna) és már meglévő folyékony ételszínezékkel (sárga) tervezem előállítani. Mind a négy tortán fehér bevonat lesz, ezek lesznek a különböző színű mintákkal díszítve. Folyékony színezéket csak a sárgához használok majd, abból nagyon kevés fog kelleni, csak a virágdíszek közepéhez szükséges.
http://2.bp.blogspot.com/_laH38JK4w-g/Sl7AxT3ourI/AAAAAAAABsI/-oUbPeWBNcA/s400/beancake.jpg
A tortákat júliusban készítem majd el, addig még két próbasütés lesz, amivel kikísérletezem a piskótát és gyakorlom a fondanttal való díszítést.

Címkék: