Vaníliapudingos, gyümölcsös, sült palacsinta

Az eredeti receptet Ottisnál találtam, érdemes megnézni, mert sokkal szebb képe lett az ételről. Anyumnál készítettem péntek délutáni nyammognivalónak, tehát az ipari mennyiség volt az elsődleges.

Olyan receptről beszélünk, ami nem hétköznapi, de könnyen elkészítheti bárki.
4 személyre, egy 20*30as tepsi megtöltéséhez.
Hozzávalók:
A palacsintához:
50 dkg liszt
5 dl tej
2 tojás
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
0,5 dl olaj
kb. 5 dl szénsavas víz, szóda
1-2 evőkanál olaj a serpenyő olajozásához

A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
5 dl tej
3 fél barack (befőtt)

Az öntethez:
1 dl tejszín
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor

A víz kivételével összekeverjük a tészta hozzávalóit, az olajat csak a legvégén adva hozzá.
A pudingport elkeverjük a cukorral és egy-két evőkanál tejjel. Amikor már nincsenek benne csomók, hozzáöntjük a maradék tejet és közepes lángon, folytonos kevergetés mellett, sűrűsödésig főzzük.
A szénsavas vízzel felhígítjuk a tésztát, addig, hogy már éppen ne legyen főzelék sűrűségű. Kissé beolajozzuk a serpenyőt és kisütjük a palacsintákat. Ha sietős a dolgunk, elég az egyik felét is, úgyis megy még a sütőbe.
Kikeverjük az öntetet, apróra vágjuk a barackot. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. A palacsintákat vaníliapudinggal és barackkal töltjük meg, felcsavarjuk, majd kettévágjuk őket hosszában. Vágási felülettel felfelé, egymásra csúsztatva a tepsibe sorakoztatjuk őket. Végül megcsorgatjuk őket az öntettel és 15-20 percre sütőbe tesszük.


Öcsém kérdése hazaérkezéskor: "Mennyi kell, hogy megmaradjon belőle?"

Címkék: