Adventi koszorú

Tegnap éjjel elkészült az első, saját adventi koszorúnk. Kissé idétlenek lettek a színei, de nézzétek el, a költséghatékony módszer az embert rászorítja az itthoni anyagok felhasználására- hát ilyen lett.
Az itthoni anyagokról annyit, hogy anyám rendszeresen emlegeti szegény dédnagyapámat, aki képes volt a legbozótosabb árokba is beküldeni őt egy csavaranyáért, mert jó lesz az még valamire, és ami méltó helyet is nyert a szerszámos fészerben. Kiüt a vér:), én a szalagokat, díszeket,gyertyákat, kártyákat, gyöngyöket, csomagolópapírokat,gombokat, anyagdarabokat gyűjtöm hasonló intenzitással, leszüretelve minden virágcsokrot, ajándékot és bármit, amin felhasználható alapanyagot találok.Alapanyagok:
1 db szalmakoszorú (OBI 300 ft)
4 b gyertya (OBI 350 ft)
40 cm organzacsík(az anyag szélessége általában 140-150 cm)
1,5 m aranybogyósmadzag
két darab tenyérnyi anyagdarab
2 pici aranyharang
gyűrt csomagolópapír
4 db ing rögzítőtű - ideálisabb esetben inkább valami erős drót, U alakkal, ami tart is...
és egy maréknyi gombostű

Az anyagot hosszában félbehajtjuk és körbetekerjük vele a koszorút. Közben rögzítjük gombostűkkel, hogy ne szenvedjünk vele túl sokat:) Áttekerjük az aranymadzaggal is, majd az U alakú drót egyik felét belebökjük a koszorúba, majd felhozzuk és a két véget beleszúrjuk a gyertyába. Óvatosan, hogy a gyertya ne törjön szét, a drót ne jöjjön ki az oldalán estébé. Ha mégis így járnánk, celluxszal körbetekerjük és a gyertya körüli gyűrű ideálisan takar majd. Az anyagdarabokat tű-cérna hiányában nem szegjük be, csupán összehajtjuk harmadolva, hogy a szélek ne lógjanak le és pici téglalapot kreálunk belőle. Középen megkötve kész is a masnink. A csomagolópapírból hosszú csíkot vágunk és felsodorjuk, gyűrűt formázunk belőle és a gyertyára húzzuk.

Befektetett idő: 1-2 óra, bevásárlással együtt

U.i.: Ha kedv van az otthoni bigyerkéléshez, senkit ne tartson vissza, hogy nincs kézügyessége. Nem igényli:), csupán némi lelkesedést! :)

Címkék: