Zöldségleves szűk keretből

A konyhapénzen sokat lehet spórolni és igyekszem is megtenni mindent. Ezért úgy gondoltuk, az lenne az ideális, ha a napi étkezésünket 2 főre lefedné 300 forint.
Az első levesem akkor készült, amikor még fűszerből is csak só és bors volt itthon és hagyma se került az alapba, hát... erről elég ennyi, talán régebben már említettem, hogy a keresztségben a válóok nevezetet nyerte.

De csapó kettő egy fázós őszi estén:
Fél fej hagyma
1 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
egy maréknyi levestészta

bors
delikát fűszerkeverék
olaj
egy evőkanál lisztAz olajon pirítottam az apróra vágott hagymát és a zöldséget, amíg a sárgarépa kissé kiengedte a színét, ekkor beletettem a lisztet és hagytam, hogy piruljon kissé. Rádobtam a petrezselyemzöldet, fordítottam rajta egyet-kettőt. Bőkezűen megfűszereztem (a Delikátban is van só!) és felengedtem kb. 8 dl vízzel. A fűszerkeveréket, úgy mint Delikátot, ideiglenes megoldásként alkalmazom, szeretnék megtanulni igazi, jó levest főzni. Ahogy folyamatosan bővül a büdzsé, fehér répa, karalábé, krumpli, zöldborsó, csont, hús is kerül majd bele.
Addig főztem, amíg a zöldségek meg nem puhultak, majd sós vízben főtt levestésztával tálaltam.
Ez már ehető lett. :)
Egy csomó petrezselyemzöld persze nem fogy el egy ekkora adag leveshez, ezért a következőket érdemes csinálni. Megmosom és felaprítom, majd jégkockatartóba töltöm (vajasdoboz alja :). Mikor megfagytak, a jégkockákat, vagy a felaprított jéglapot nejlonzacskóba teszem, ahol szépen megvárják a következő levesfőzést.

Ár:
1 csokor petrezselyem + 1 nagy szál sárgarépa: 100 ft
1 fej hagyma: 20 ft
Levestészta: 150 ft
280 ft - 3 tányér leves

Címkék: