Expressz croissant Trinityn keresztül Limara nyomán

Trinitynél olvastam, ahonnan Limarához jutottam: és ez az eredmény! :)Egy kellemes szombati reggeli támasztotta alá, hogy megéri kódorogni.
A receptben teljesen Limarát követtem.
A mennyiségről: 2 főre 25 dkg lisztből készítettem a tésztát, és el kell mondanom, hogy most először sikerült élesztő segítségével olyat művelnem, amin magam is meglepődtem.
A kelt tészták nálunk családilag csak elfekszenek, a legutóbbi kakaós kalácsomról még fotót se készítettem, ugyanis féltem a visszaéléstől: néhány fegyverszakértő érdeklődött volna iránta. Pici maradt, kemény és .. tömör. Épp ezért a recept alatt húztam a számat, hogy ha annyiszor a "duplájára kelne" a massza, mint ahányszor a receptek szerint kelesztik, előbb-utóbb megnőne és a hadjáratot indítana a konyhám ellen az önállósodott, hatalmas tésztaszörny.
Nos: ez megkelt. Egy durván 1-1,5 l-es műanyagdobozba tettem, a meleg vízzel feltöltött mosogatóba és körülbelül egy óra múlva nyomogatta a doboz tetejét. Az a tésztadarabka, ami eredetileg akkora volt, mint az öklöm. Mi a sikerélmény, ha nem ez?
Négy darabba szedtem, kinyújtottam és megszórtam őket a nem lereszelt-vajjal. Mert sajtreszelőnk az még nincs. De van egy legalább félig lelkes és teljesen segítőkész párom, aki hajlandó volt a kés élével hihetetlenül vékony szálakat "lekanalazni" a vajtömbről, így felaprítva kb. 7 dkg vajat. Ez egy kicsit soknak bizonyult, a vajmennyiséget visszaveszem majd legközelebb. Mert lesz legközelebb, az eldőlt. :)

Címkék: