Bonbonok

A recepteket elsősorban Rebabának köszönhetem, akihez viszont Kiskanálon keresztül juttottam. Köszi:)
Háromféle bonbont készítettünk első nekifutásra: Mars-kosárkát(Rebaba), rumos canache-ot(Rebaba) és trüffelgolyót.
A papírkapszliknál biztosra mentünk 3* kentük ki csokival őket és csak a kész bonbonról szedtük le őket a Mars-kosárkáknál. Karamellgolyó nem volt itthon, de a színes díszítőcukor nagyon jól mutat a sötét csokin. A Rebabánál írt mennyiségekből 20 db lett.
A rumos canache - krém nagyon finomra sikerült, de lehetetlen volt kinyomni a habnyomóból így végül mokkáskanállal és kézzel gyurmáztam rá gömböcöket a csokialapra. Ez egy elkeseredett este 11 órási ötlet volt, ez meg is látszik rajtuk.:P( Toffiffees doboz sajnos nem volt itthon..) Kacérkodom a gondolattal, hogy legközelebb pici kockák lesznek, a csokilapra ráterítem a krémet, mélyhűtő, aztán forró késsel felvagdosom:P
A trüffelgolyó volt talán a legegyszerűbb.:)
Hozzávalók:
12 dkg csokoládé
3 evőkanál tejszín
6 dkg vaj
4 cl rum vagy 1 teáskanál rumaroma

A bevonásához:
12 dkg csokoládé
1 teáskanál olaj
és végül egy teljes zacskó tortadara..

22 db lett belőle.


Közepes lángon felforraljuk a tejszínt és a vajat, majd eloltjuk a lángot. Belekeverjük a darabokra tört csokoládét és a rumot(aromát). Addig keverjük, amíg a csoki felolvad. Majd lapos tálba öntjük, szobahőmérsékleten kihűtjük, majd két órára hűtőbe tesszük. A 2 óra elteltével diónyi darabokat gömbökké formálunk és zsírpapírra teszünk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítjük a bevonatot: gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük az olajat, majd félretesszük hűlni.
A golyókat két villa segítségével belemártjuk az olvasztott csokoládéba, megforgatjuk, lecsöpögtetjük. Belehempergetjük a tortadarába, szobahőmérsékleten kihűtjük, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.


A csokival való bevonás nem lett túl szép... Sajnos összességében nem lettek remekművek, de az ízük kárpótolt ezért.

Az időbefektetéshez képest nagyon kevés édesség lett belőle, de megérte: nagy sikere volt. Az összes kedvenc lett és elhangzott, hogy a bolti bonbonok innentől bizony diszkriminálva lesznek : ) : ) A kész ajándék így mutatott:


Címkék: ,