Almás, fahéjas sütemény zabpehellyel

Az elmúlt néhány hónap sajnos megint nem a békében, nyugalomban sütögetésről szólt, de lassan látszik a fény az alagút végén. (Igen, dudál. :) )
Többféle zabos receptet nézegettem és egy hétköznap este összekutyultam a saját, őszi hangulatú verziómat.


Hozzávalók:
2 dl zabpehely
3 db alma
1 marék dió
1 marék mazsola
2 egész tojás
2 nagy evőkanál méz
1 dl olaj
1 dl tej
15 g sütőpor
10 dkg liszt
1 kávéskanál fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 pici só

150 fokra bekapcsoljuk a sütőt, egy szép héjú almát félreteszünk a díszítéshez és minden mást a késes aprító tartályába pakolunk.
(Ha nem rendelkezünk robotgéppel, akkor a két almát lereszeljük, a diót durvára vágjuk, zabpehelyből pedig apró szeműt használunk.)
Az egészet jó alaposan összekeverjük és királytortaformába öntjük. A tetejét nagyobbacska almakockákkal díszítjük, amikbe nagyon jó lesz majd beleharapni a kész sütiben. :) Az előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük.
Omlós, kicsit morzsálódós, ízekben gazdag sütemény lesz.

Elkészülési idő: 40 perc, munkaidő: 10 perc.

Címkék: ,