Tonhalas spagetti

Ez a recept aztán tényleg idézőjeles recept, valójában az éjszakai buli utáni sajtburger/gyros helyettesítésére készült, mikor egy barátnőm lejött a húsról :) Mindig ő készítette nekem, amikor épp egy országban laktunk. Minden hozzávaló előrántható a szekrényből, annyi idő kell csak hozzá, amíg megfő egy adag tészta: kb. 10 perc. És pont annyira bonyolult, mint venni egy sajtburgert, így aztán még egy baráti sörözés után, hajnalban is abszolválható! ;)

Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
25 dkg spagettitészta
1 doboz tonhal (50 g)
2,5 dl paradicsomszósz
só, őrölt bors szárított petrezselyem, bazsalikom, fokhagyma

opcionális:
olívabogyó negyedekre, felekre vágva (a szószba)
sajt a tetejére

Feltesszük forrni a sós tésztafőző vizet, majd ezalatt az összes többi hozzávalót összekotyvasztjuk egy kisebb lábasban. Mire a tészta kifő, a szósz felforr, pont végzünk a sajtreszeléssel és két teríték előrántásával.

Forrón tálaljuk, felfaljuk, aztán elmegyünk aludni. ;)

Címkék: ,