Málnás, citromos cupcake

A citromos sütiket eleve szeretjük, nyáron pedig különösen. Egy citromos, könnyű süteményen pedig biztosan nem ront néhány szem friss málna! :)

A cupcake-ben pedig az a jó, hogy ha útközben nem is sikerül minden tökéletesen, egy jól sikerült krémmel megfejelve a vége mégis annyira szép lesz, hogy megéri díszítgetni :)

A tésztába is sütöttem pár szem málnát - de itt figyelni kell és egy kicsikét tovább sütni, majd teljesen kihűlve kivenni a formából, mert egyébként a málnaszemeknél szépen elválik a tészta és lesz két fél süteményünk...
Ami egyébként családi felhasználásra teljesen rendben van, de ez a tálcányi adag most Lesi munkatársainak készült meglepetésként.

A dupla adagot készítettem el most is és mivel a málnás prototípusok kettédobták magukat, így szükség is volt rá. A következő adagot már figyelmesebben sütöttem. A lemon curdöt pedig nem lehet elégszer duplázni: a maradék elfogyott natúr joghurthoz, nassolnivalónak, stb. :)

Tehát amit a képen látunk: málnaszemekkel sült citromos tészta, a közepében lyukkal, ami sűrű lemon curddel lett megtöltve, a töltelék tetején meglepetésként egy szem málna, amit szépen elfed a lemon curdös tejszínhab, és végül egy újabb málnaszem díszíti. :)





Címkék: