Ötletek Halloweenre

Nem szeretek kihagyni semmi jót, ezért mi úgy-ahogy, de minden évben tartunk Halloweent. Tavaly csak elmaszkíroztuk magunkat kissé az esti séta előtt, idén a barátainkkal közösen fogunk megnézni egy csomó Tim Burton filmet. Számomra hasonló alkalom, mint a farsang, amikor is megmutatjuk az elmúlásnak, a halálnak, hogy velünk szemben felkötheti a gatyáját, mert boo! : )

A barátaimnak készülök néhány gasztromeglepetéssel (muhahhah!), ezeket majd csak utólag fogom megmutatni. Általában saját tartalmat osztok meg, de most kivételt teszek, a képeket látva meg fogjátok bocsájtani... Betáraztam a jövő évre, egyszerre elkészíteni túl sok időt venne igénybe, bár biztos, hogy remek hangulatban telne a Halloween...
Ha dekorációhoz, töklámpás faragásához keresel mintát, itt nézz körül: http://www.oneprettything.com

A képek alatt találjátok az eredeti szerzőt, a képek forrását.

Cukorral lekent rétestészta, muffinsütő hátsó oldalán megsütve. Dekorfilccel megrajzolva. (Cukrászkellékboltban 500 Ft körül van)
http://www.hungryhappenings.com/2011/10/quick-and-quirky-sweet-treat-for.html
Szörnydekoráció, letölthető sablonnal!
http://www.hungryhappenings.com/2011/09/recipe-excerpted-from-my-cookbook.html

Sírból kimászó cupcake. A kezeket megolvasztott pillecukorral írókázták és száradás után szúrták bele. Feldobja a szimpla csokis muffint! :)
http://www.cutefoodforkids.com/2011/10/spooky-zombie-cupcakes.html
Tükörtojás, ketchup, mustár és egy kis kreativitás.
http://www.cutefoodforkids.com/2011/10/halloween-breakfast-idea-my-egg-is.html

Szintén cupcake, krém és csokilencse, csokidarabok.
http://helpinglittlehands.blogspot.com/2011/10/ghost-cupcakes.html


Néhány egyszerűen elkészíthető dekorációs ötlet. Nem igényelnek túl sok és drága alapanyagot, az interneten nagyon sok letölthető, kinyomtatható minta található. Ezek után már csak ízlés és ingerküszöb kérdése a dolog! :)

Alternatíva a tök hazacipelésére és fáradságos kifaragására.
http://www.suzyssitcom.com/2011/10/feature-friday-scented-jack-o-lantern.html

Egyszerű, szolid ajtódísz.
http://eighteen25.blogspot.com/2011/09/todays-guest-just-girl.html
Ha emellett döntünk, ne csak egy alakot készítsünk, ezzel megelőzhető, hogy a szomszédok riasszák a rendőrséget. Letölthető sablonokkal. :)

Egy-két apró ötlettel érdemes kicsit felvidítani a barátainkat ebben a hűvös, esős időszakban. Ha vannak a környezetünkben gyerekek, biztosan értékelni fogják, ha nincsenek, akkor keressünk valami másik ürügyet magunknak ;) !

Címkék: , , ,