Fahéjas fantan

vagyis a "fahéjas cumó"(by Lesi). Citromhab blogján láttam meg: nagyon látványos, mégis nagyon egyszerű sütemény. Nem kell a formázással sokat vacakolni, percek alatt megvan. Mostanában többször kellett készíteni, Lesi, aki nem rajong a fahéjért, imádja szétszedegetni :) és én is gyakran viszem tízóraira magammal, jól csomagolható.



Kinyújtjuk a megkelt tésztát (60*30 cm Citromhab utasítása szerint), hat hosszú csíkra vágjuk. Ötöt megkenünk olvasztott vajjal és megszórjuk bőségesen cukros fahéjjal. Egymásra helyezzük a csíkokat, úgy hogy az üres kerüljön felülre.


12 egyforma részre vágjuk ezt a kígyót és muffinformába helyezzük az oldalával felfelé a szeleteket. 150-160 fokon addig sütjük, amíg elkezd pirulni, 20-25 perc után szép aranybarna, szétnyílt legyezők várnak minket a sütőben.

Muffinpapírban tálalhatjuk vagy elhámozgathatjuk magában.

Címkék: ,