Beszámoló a karácsonyi ebédről - rúdfasírt

Rendszeres vendég ez a fasírt, pofonegyszerű és nagy előnye (volt - most már nem aktuális), hogy nem kell kézzel hozzányúlni a húshoz! Az egész lebonyolítható egy tállal, egy fakanállal és egy tepsivel.

A hozzávalók:
0,5 kg darálthús

2 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymagranulátum
só (kb. két teáskanál)
vegeta (kb. egy teáskanál)(aki kihagyja, az sózza meg jobban)
bors, ízlés szerint
2 nagy szelet kenyér, vagy zsemle, vízbe áztatva, kicsavarva
2 nyers tojás

2-3 főtt tojás
zsemlemorzsa

A fenti hozzávalókat mind összekeverjük, majd fakanállal kiadagoljuk kb. az egy negyedét a tepsire, egy hosszú csíkban. Rátesszük a főtt tojást, majd betakarjuk őket a maradék masszával. Az egészet vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
160-180 fokon 40-50 percig sütjük.

Címkék: , ,